Cronici Înapoi

Concert al Corului de Copii Radio

Publicat: miercuri, 21 Aprilie 2010 , ora 11.50

Concertul Instantanee Moderne și Contemporane susținut de Corul de Copii Radio a avut loc în seara de 19 aprilie 2010, în Aula Palatului Cantacuzino. Organizat de Asociația Națională Corală și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, evenimentul s-a înscris în Stagiunea "Paul Constantinescu" 2009 - 2010.

În deschidere, a luat cuvântul dirijorul Voicu Enăchescu, președintele Asociației Naționale Corale, care a prezentat publicului momentul special inserat în desfășurarea programului serii: un concurs de dirijat coral, parte a programului De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală, organizat de Universitatea Națională de Muzică și susținut de fonduri structurale europene.

Astfel, Corul de Copii Radio a fost dirijat de către tinerii muzicieni Daniela Ion, George Bucur și Daniela Iordănescu, din juriu făcând parte Dan Dediu, Stelian Olariu, Mihai Diaconescu și Voicu Popescu. Dintre concurenți s-a remarcat dirijorul George Bucur, căruia corul i-a răspuns cu muzicalitate în interpretarea piesei "Festival Sanctus" de John Leavitt.

Momentele concursului au avut drept cadru concertul dirijat de Voicu Popescu. Din program au făcut parte lucrări de muzică românească și universală, modernă și contemporană. Printre acestea, lucrări de Irina Odăgescu, Paul Constantinescu, Dan Voiculescu, Felicia Donceanu, Doru Popovici, Alexandru Pașcanu, Pablo Casals, Bob Chilcott sau Karl Jenkins, acompaniate la pian de Camelia Chițibea.

Corul a interpretat cu expresivitate și precizie tehnică atât momentele însoțite de gestică și mișcare scenică, precum și cele experimentale sau inspirate de folclorul românesc și universal.

Deschiderea copiilor din cor pentru un repertoriu atât de complex și variat, sensibilitatea acestora și totodată profesionalismul au creat contextul unui concert reușit, o adevărată bucurie pentru publicul numeros prezent în Aula Palatului Cantacuzino.

În cadrul Stagiunii corale "Paul Constantinescu" vor evolua în săptâmânile următoare Corul Symbol, Corala Teodoxa a Arhiepiscopiei Tomisului și Corul Preludiu.

Andreea Chiselev