ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide a XI-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București

Publicat: luni, 31 Octombrie 2016 , ora 0.00
Între 1 și 28 noiembrie 2016 are loc ediția a XI-a a Festivalului de Muzică Veche București, eveniment care, din 2015, este membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).
Printre artiștii invitați în ediția din 2016 se numără nume importante ale muzicii vechi europene: Orchestra barocă a Uniunii Europene, Orchestra barocă „Il Gardellino” din Belgia, Marcel Ponseele la oboi baroc, Jan de Winne (flaut traversier), Xavier Diaz Latorre la lăută, Andrew Lawrence-King (la harpe istorice), ansamblul de dansuri istorice Passeggio din Cluj-Napoca, ansamblul Codex din Sfântu Gheorghe, formația de muzică veche românească "Trei Parale" din București.
Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul și teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.
Concertul inaugural are loc, de la ora 19,00, la Palatul Bragadiru din Capitală și va fi susținut de muzicieni belgieni: Marcel Ponseele la oboaie istorice și ansambul "Il gardelino".