ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Lucrări integrale cunoscute din stilurile baroc-modern
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pe 25 octombrie - Concert regal caritabil la Ateneu

Publicat: luni, 24 Octombrie 2016 , ora 0.00
Fundația "Principesa Margareta a României" organizează mâine, 25 octombrie 2016, pentru a noua oară, Concertul Regal caritabil la Ateneul Român. De la ora 18,00, violonistul Roman Kim va evolua alături de Orchestra Fundației "Principesa Margareta a României" dirijată de Tiberiu Soare, într-un concert de gală oferit publicului în chiar ziua în care Majestatea Sa Regele Mihai I împlinește vârsta de 95 de ani.
Concertul se va desfășura în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.
Invitatul special al evenimentului este Roman Kim, violonist în vârstă de 24 de ani printre ai cărui profesori se numără și Viktor Tretiakov.
Scopul concertului este acela de a strânge fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Noua generație de artiști din toată țara, cu vârsta între 14 și 24 de ani, va putea aplica pentru obținerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promițători tineri din domeniul muzicii clasice și cel al artelor plastice.
În ultimii ani, peste 200 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe remarcabile după ce au fost sprijiniti prin burse de studiu, mentorat și promovare, grație programului amintit.