ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Palatul Mogoșoaia – poartă spre Japonia

Publicat: duminică, 16 Octombrie 2016 , ora 0.00

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Asociația Pro Valores și Ambasada Japoniei la București propun un eveniment inedit - prima ediție a seriei de manifestări intitulată Diplomatic Art. Astăzi, 16 octombrie 2016, între orele 10:00 și 19:00, spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vor realiza o adevărată punte diplomatică și culturală între România și Japonia.
De la ora 17:00 va începe recitalul susținut de laureații Concursului Internațional "România" de la Tokyo, ediția a XI-a: violonistele Reika Sakamoto și Ayano Shigematsu, acompaniate de pianista Ioana Enea, vor interpreta lucrări de: Eugene Ysaye, Serghei Prokofiev, Johann Sebastian Bach și Maurice Ravel.*Diplomatic Art - Precizări*

Având în vedere neînțelegerile apărute în presă în ultima perioadă facem următoarele precizari:

Asociația Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului au dorit ca manifestările din data 16 octombrie de la Palatul Mogosoaia să se desfășoare sub genericul Diplomatic Art. Cu puțin timp înaintea desfășurării evenimentului am fost atenționați că titulatura Diplomatic Art este marcă înregistrată, fiind un proiect cultural-artistic inițiat de artistul vizual Ciprian Chirileanu la Timișoara, primele două ediții având loc în anul 2014 și 2015 și că Diplomatic Art prezintă creația artiștilor profesioniști contemporani din țările care au deschise misiuni diplomatice consulare Generale sau Onorifice în Timișoara sau în alte orașe din România, inclusiv Ambasadele țărilor existente la București, la care se alătură și artiști din România. Manifestările culturale aparțin tuturor genurile artistice: arte vizuale, teatru, muzică, literatură, etc. (https://www.facebook.com/Diplomatic.Art, http://diplomatic-art.blogspot.ro )

Întelegând importanța Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și nedorind niciun moment să aducem atingere titularului dreptului de autor asupra mărcii DIPLOMATIC ART, am decis modificarea conceptului și schimbarea titulaturii evenimentului dedicat Japoniei, complexul eveniment de la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia desfășurându-se cu mare succes sub genericul "Culturile lumii".

Mii de iubitori ai artei, culturii, tradițiilor nipone s-au bucurat de un eveniment inedit, iar spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia au realizat o adevărată punte diplomatică și culturală între România și Japonia.

Sebastian CRĂCIUN
Președinte al Asociației Cultural Sportive Pro Valores