ACUM:
12.55
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Urmează: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 13.00 Info buletin muzical Știrile muzicale ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi transmisiuni directe la Radio România Muzical

Publicat: luni, 29 August 2016 , ora 0.00

La Radio România Muzical vă propunem să ascultați o nouă serie de transmisiuni directe. Astăzi, 29 august 2016, maratonul propus de postul nostru în fiecare zi, până în 10 septembrie, continuă cu un nou concert din cadrul Festivalului BBC-Proms. Pianistul András Schiff va fi astăzi solistul Orchestrei Gewandhaus din Leipzig, ansamblu dirijat de Herbert Blomstedt. La "Royal Albert Hall" va fi interpretat un program integral Ludwig van Beethoven, alcătuit din Uvertura "Leonora" nr.2, Concertul nr. 5 în Mi bemol major "Imperialul" și Simfonia a VII-a în La major. Concertul din această seară începe la ora 21:30 și poate fi urmărit live la "Scena Europeană" în comentariul colegei nostre Irina Cristina Vasilescu.

Mâine, 30 august, este rândul Orchestrei de Tineret "Gustav Mahler" să concerteze pe scena Festivalului BBC-Proms. Tinerii muzicieni vor fi conduși de Philippe Jordan pe scena de la "Royal Albert Hall" în concertul pe care Radio România Muzical vă invită să îl urmăriți live de la ora 21:00. Cantata "Ich habe genug" de Johann Sebastian Bach, cu bas-baritonul Christian Gerhaher - solist, și Simfonia a IX-a în re minor de Anton Bruckner sunt lucrările din programul comentat de Ioana Marghita.

Iar miercuri, 31 august, Festivalul Mării Baltice este live la Radio România Muzical! Pianistul Alexander Romanovsky va fi solistul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Suedeze, ansamblu condus de unul dintre cei mai apreciați dirijori ai momentului - Valery Gergiev. Programul integral Dmitri Șostakovici, alcătuit din Concertul nr.2 în Fa major pentru pian și orchestră și Simfonia a IV-a în do minor, prezentat la "Berwaldhallen", poate fi urmărit pe frecvențele postului nostru și on-line la adresa romania-muzical.ro, începând cu ora 20:00, la "Scena europeană". Comentează Ștefan Costache.