ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Lucrări integrale cunoscute din stilurile baroc-modern
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se pun în vânzare bilete pentru concertele cu Parsifal de la Ateneul Român

Publicat: joi, 11 August 2016 , ora 9.24
Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner, care vor avea loc pe 7 și pe 8 octombrie 2016, se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, anunță Filarmonica "George Enescu". Concertele vor avea loc în deschiderea stagiunii Filarmonicii "George Enescu". Abonații Filarmonicii au rezervate bilete, pe care le pot achiziționa în perioada 16 august - 23 septembrie la un preț special de 100 de lei. Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică la prețul de 150 lei, prioritate având în continuare abonații instituției.
Concertul va fi condus de la pupitrul dirijoral de Christian Badea. Pe scenă se vor afla, sub bagheta sa, Orchestra și Corul Filarmonicii, pregătit de Iosif Ion Prunner, soliștii Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), Marius Boloș, Liviu Indricău, Iustinian Zetea, Sidonia Nica, Ionuț Popescu și Adrian Dumitru. Participă, de asemenea, Corul de copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, și elevi de la Liceul de Coregrafie 'Floria Capsali'.
Concertele 'Parsifal la Ateneul Român' reprezintă un concept nou și unic în lume, care prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet), folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului.