ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Comunicatul ONB cu privire la anularea Galei Internaționale a Dansului

Publicat: luni, 18 Aprilie 2016 , ora 14.25
"Conducerea Operei Naționale București aduce mai jos o serie de clarificări cu privire la Gala Internațională a Dansului, programată pentru 28 aprilie 2016 și anulată între timp.

La data de 4 aprilie, cu trei săptămâni înainte de data Galei Internaționale, Opera Națională București nu avea încheiate sau în discuție niciun fel de documente contractuale cu potențiali invitați străini pentru acest eveniment, în condițiile în care artiștii internaționali au, după cum se știe, planificări făcute în avans pe mai multe luni sau chiar pe mai mulți ani.

Dat fiind că spectacolul fusese deja anunțat pe site-ul Operei Naționale București înainte de numirea actualei conduceri și fără nicio măsură organizatorică rezonabilă luată, iar publicul cumpărase bilete, singura decizie firească a fost retragerea evenimentului din calendarul Operei și restituirea contravalorii biletelor achiziționate.

Opera Națională București a luat notă, din interviul din 17 aprilie acordat de doamna Alina Cojocaru site-ului News.ro, de existența unei corespondențe a domnului Johan Kobborg cu balerinul Ivan Vasiliev. O consultare simplă a paginii web a artistului arată că acesta are programată o reprezentație a spectacolului „Corsarul” la Sankt Petersburg în 30 aprilie, fapt care ar fi făcut practic imposibilă prezența sa pe scena Operei Naționale București cu doar două seri înainte. Practica oricărui teatru de operă și balet presupune câteva zile de repetiții înaintea reprezentației, după cum a afirmat însăși doamna Alina Cojocaru, referindu-se la decizia sa de a nu mai apărea în spectacolul „Manon” de săptămâna trecută.

Conducerea Operei Naționale București a avut și va menține, în relație cu presa și cu publicul, o comunicare corectă și onestă, conștientă fiind de responsabilitatea sa în fața acestora și respingând orice fel de dezinformări."