ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 29 Februarie 2016 , ora 0.00

Wolfgang Amadeus Mozart este compozitorul căruia îi este dedicat concertul Orchestrei de Cameră Radio, ce se va desfășura miercuri, 2 martie 2016, începând cu ora 19:00 la Sala Radio. Cristian Brâncuși va conduce un program alcătuit din Casațiunea nr. 1 KV 63 în Sol major, Concert nr. 20 KV 466 în re minor pentru pian și orchestră - cu Lucian Velciu, solist - și Simfonia nr. 36 KV 425 în Do major "Linz".

Joi, 3 martie, Virgil Ianțu, alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, vă invită la Sala Radio la un eveniment special, dedicat în special femeilor, sărbătorite la început de primăvară. Sub titlul "Femeia... Ieri și azi", Virgil Ianțu propune publicului o colecție inedită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul - Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire - Dan Spătaru, Ce bine că ești - Nicu Alifantis, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani ca Vreau o minune - Holograf, Mi-e dor de tine - Mălina Olinescu, Dacă-ai ști - Direcția 5 sau Găsește-mi loc - Ștefan Bănică Jr.

Vineri, 5 martie, Orchestra Națională Radio va fi condusă de Cristian Mandeal, dirijor care propune un program alcătuit din Concertul nr. 2 op. 83 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Johannes Brahms, în care solistă va fi Oxana Corjos, și Simfonia a III-a op. 55 în Mi bemol major "Eroica" de Ludwig van Beethoven.

Toate concertele pot fi urmărite live pe frecvențele Radio România Muzical, dar și on-line pe site-ul postului.