ACUM:
22.00
Grădina de... sunete (R)
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ciprian Țuțu - noul dirijor al Corului Academic Radio

Publicat: miercuri, 27 Ianuarie 2016 , ora 11.35
Brașoveanul Ciprian Țuțu este noul dirijor al Corului Academic Radio. Domnia sa a fost declarat câștigător al concursului ce a avut loc ieri și la care s-au prezentat 9 candidați. În vârstă de 36 de ani, Ciprian Țuțu este absolvent al Facultății de muzică din Brașov și a beneficiat de îndrumarea maeștrilor Nicolae Bica și Ludovic Bács. În anul 2013 a susținut teza de doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, obținând titlul de Doctor în Muzică, iar doi ani mai târziu a absolvit cursurile postdoctorale din cadrul Universității Transilvania din Brașov, având ca temă de cercetare "Vocea umană și implicațiile ei în interpretarea corală contemporană".
Actualmente Ciprian Țuțu este cadru didactic titular la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, dirijor al Corului "Gheorghe Dima" din Brașov și maestru de cor la Opera din același oraș, precum și membru al Cvintetului vocal Anatoly.
În anul 2015 a obținut o bursă din partea Universității Transilvania din Brașov și a participat la Masterclass-ul Internațional de Dirijat și Cânt Coral de la Sarteano, Italia, unde a avut posibilitatea de a studia, printre alții, cu Simon Carrington, membru fondator al sextetului vocal The King's Singers.