ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 28 septembrie 2013

Publicat: sâmbătă, 28 Septembrie 2013 , ora 12.40
28 septembrie este ultima zi din agenda festivalului Enescu. Murray Perahia, numit "un pianist de un rafinament impecabil, care merge la esența muzicii descoperind însă acolo și elemente cu totul surprinzătoare", va susține un recital la Ateneul Român. "Muzica este încarnarea democrației, reprezintă lumea ideală în care disonanțele se transformă în armonie", declară pianistul Murray Perahia, care poate fi ascultat de la ora 17,00 în creații de Bach, Beethoven, Schumann și Chopin.

La Ateneul Român vor mai concerta, de la ora 11,00, cei cinci membri din The Schubert Ensemble. Formația, dedicată muzicii pentru pian și coarde și aplaudată la nivel internațional, interpretează frecvent muzica lui Enescu, a cărei savoare extraordinară, spun ei, este dată fuziunea dintre valorificarea filonului tradițional, combinat cu sonoritățile moderne. The Schubert Ensemble va cânta lucrări de Frank Bridge, Gabriel Fauré și George Enescu. Intrarea publicului nu este liberă.

Festivalul Internațional "George Enescu", ediția a 21-a, se încheie cu evoluția, la Sala Mare a Palatului, a Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra, dirijate de Cristian Mandeal, care s-a aflat de-a lungul carierei la pupitrul Orchestrei Halle din Manchester, al Orchestrei Naționale a Belgiei sau al Orchestrei BBC Scoția, pe care a dirijat-o în prima reprezentație britanică a operei "Oedipe" de George Enescu. Soliști în concertul final - violonistul Dmitri Sitkovetski, apreciat pentru intensitatea și precizia în interpretare și mezzo-soprana Jennifer Johnston, a cărei voce pură comunică sentiment, eleganță, căldură. Vor mai fi prezente Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio pregătite de Dan Mihai Goia, respectiv Voicu Popescu. Programul cuprinde creații de George Enescu și Gustav Mahler.

Rețineți, pentru 28 septembrie, concertele de la orele 11,00 și 19,30 din ultima zi a Festivalului Enescu, ediția 2013, ce vor fi sunt transmise în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural.