ACUM:
21.45
Scena europeană
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 25 septembrie 2013

Publicat: miercuri, 25 Septembrie 2013 , ora 11.49

La Sala Mare a Palatului este invitată în 25 septembrie, de la ora 19 și 30 de minute, Orchestra Națională Rusă. Va fi condusă de cel care a înființat-o - Mihail Pletniov, pianist și dirijor în căutarea unei interpretări în care intuiția se îmbină firesc cu intelectul. Siguranța expresiei muzicale și forța impactului emoțional sunt alte trăsături admirate la Mihail Pletniov, distins cu premii Echo Klassik și Grammy. Solist în data de 25 septembrie - Vadim Repin, despre care Yehudi Menuhin a spus că este cel mai bun violonist pe care a avut șansa să-l asculte vreodată. Lui Vadim Repin i-a fost acordată Victoire d'Honneur, cea mai valoroasă distincție pe care Franța o oferă pentru viața dedicată muzicii, iar în urmă cu doi ani a devenit, tot în Franța, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor. Programul serii de 25 septembrie cuprinde lucrări de Prokofiev, Ceaikovski și Glazunov.

Și la Ateneul Român puteți asculta, în 25 septembrie, muzică pentru vioară într-o versiune de excepție - semnată Hilary Hahn, cea care este considerată cea mai importantă violonistă a Americii, câștigătoare și a două premii Grammy. Hilary Hahn este o personalitate cu multiple preocupări - a studiat muzica dar și operele lui Shakespeare sau literatura germană modernă. Și el Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, Louis Langrée, dirijorul Cameratei Salzburg alături de care va cânta Hilary Hahn, a mai condus Orchestra Filarmonicii din Viena, Orchestra Suisse Romande sau Academia Santa Cecilia din Roma. De la ora 17,00 ascultați la Ateneul Român opusuri de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart și Ralph Vaughan Williams.

Concertele zilei de 25 septembrie, din București, sunt transmise în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural: rețineți deci orele 17.00 și 19.30.