ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 4 septembrie 2013

Publicat: miercuri, 4 Septembrie 2013 , ora 16.26

În 4 septembrie, la Ateneul Român va cânta un pianist care a fost numit "un pictor al claviaturii" - Radu Lupu. Artistul vrăjește și publicul și criticii: interpretarea sa vizionară, inegalabilă, are un impact profund asupra ascultătorilor. Radu Lupu va interpreta la Ateneul Român, de la ora 19 și 30 de minute, sonate de Franz Schubert în cadrul unui recital ce va fi susținut în memoria Mihaelei Ursuleasa.

La Sala Mare a Palatului concertează de la ora 17,00 Filarmonica Națională a Rusiei cu Vladimir Spivakov la pupitru. Ofițer al Legiunii de Onoare în Franța, mare admirator al lui Enescu, Vladimir Spivakov este dirijor principal al Filarmonicii Naționale a Rusiei, o orchestră înființată în 2003 și considerată de mulți cea mai bună din această țară. Solistul concertului din 4 septembrie va fi Serghei Dogadin, tânăr violonist care a câștigat Concursul Ceaikovski de la Moscova și care este student al Mihaelei Martin. Programul, transmis în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural, va cuprinde lucrări George Enescu, Serghei Rahmaninov, Ernest Chausson și Camille Saint-Saëns.

Tot în 4 septembrie, de la ora 10,00, la Universitatea Națională de Muzică din București are loc un workshop în care compozitorul Dan Dediu prezintă propria creație, urmat, la ora 14,00, de un concert cu opusuri de tineri compozitori români în versiunea Ansamblului IconArts dirijat de Gabriel Bebeșelea. Iar la Filarmonica din Cluj Napoca, Jörg Widmann dirijează, de la pupitrul Orchestrei instituției, lucrări proprii și o piesă de Ulpiu Vlad.