ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Bugetul anunțat pentru ediția din acest an a Festivalului "Enescu" va fi menținut - a declarat premierul Victor Ponta

Publicat: vineri, 11 Ianuarie 2013 , ora 11.40

   Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că Guvernul va sprijini în acest an organizarea Festivalului "George Enescu" și va menține bugetul stabilit pentru această manifestare, dar a adăugat că ar fi fost mai bine să fi fost asigurată și existența banilor înainte de alocare. 
  "Unul dintre motivele pentru care avem atât de multe datorii este faptul că există încă practica, a existat până în acest an, de a angaja cheltuieli fără să ai bani. Sunt cheltuieli bune și frumoase pe care le salut. Zilele acestea am aflat bugetul Festivalului George Enescu, un buget impresionant și pentru o țară bogată. E important pentru România să aibă un festival și îl vom sprijini. Era și mai important să fie și banii atunci când faci cheltuielile, dar e o practică veche în România, pe care trebuie să o oprim. Întâi să existe banii și după aceea faci contractele, nu invers", a spus Victor Ponta. Întrebat dacă bugetul alocat festivalului a fost redus în proiectul de buget pentru 2013, primul-ministru a spus că a fost menținut la același nivel. 
 Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu" se va desfășura în perioada 1 - 28 septembrie 2013, la București.       
  Responsabilul pentru Relații Publice și Comunicare al Festivalului și Concursul Internațional "George Enescu" 2013, Oana Marinescu, a declarat agenției Mediafax, în octombrie anul trecut, că a fost aprobată de Guvern suma de 9 milioane de euro pentru ediția din acest an a evenimentului.