Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Radio România Muzical poate fi ascultat la Iași, pe frecvența 95.4 FM

Publicat: sâmbătă, 18 Martie 2023 , ora 0.00
Miercuri, 22 martie, va avea loc debutul emisiei Radio România Muzical pe o nouă frecvență dedicată orașului Iași. Astfel, începând din 22 martie, ora 19.00, unicul post românesc dedicat muzicii culte va putea fi ascultat și pe frecvența 95.4 FM.
Pentru a sărbători alături de ieșeni, Radio România Muzical a pregătit, împreună cu principalele instituții muzicale din oraș, un festival ce reunește nume de rezonanță ale artei interpretative contemporane, muzicieni originari din Iași, dar și artiști care reprezintă Radio România.
Miercuri, 22 martie, pianista Raluca Știrbăț va deschide oficial emisia Radio România Muzical la Iași cu recitalul De la Viena la Iași, ce are loc la Casa Balș. Joi, 23 martie, în același spațiu, violonistul Alexandru Tomescu, solist-concertist al Orchestrelor Radio România, și pianista Iulia Toma vor susține recitalul intitulat Salut d'amour. Evenimentul reprezintă salutul Radio România către Iași printr-unul dintre artiștii săi reprezentativi, dar și salutul Timișoarei, capitală culturală europeană în 2023, către Iași, prin pianista Iulia Toma, lect. univ. dr. la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Seria de evenimente va continua vineri, 24 martie, cu transmisiunea directă pe frecvențele Radio România Muzical a concertului Orchestrei Filarmonicii Moldova din Iași, ce va fi dirijată de Tiberiu Soare, solistă fiind pianista Alexandra Dariescu.
Festivalul se va încheia sâmbătă, 25 martie, când publicul va putea asculta în direct de la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, premiera noii montări în regia lui Matteo Mazzoni a spectacolului Trubadurul de Giuseppe Verdi, propus de Opera Națională Română din Iași. Printre soliști se numără soprana Cellia Costea, baritonul Alexandru Constantin, tenorul Florin Guzgă și mezzo-soprana Carmen Topciu.
Totodată, debutul noii frecvențe a postului nostru marchează și aniversarea, în 24 martie, a celor 26 de ani de existență a Radio România Muzical.
Larisa Clempuș