Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe o nouă ediție a Turneului 'West meets East'

Publicat: miercuri, 3 Octombrie 2018 , ora 0.00

Violonistul Alexandru Tomescu, percuționiștii Udhai Mazumdar, Rohan Dasgupta și Bhaskar Das și pianista Sînziana Mircea propun, începând de astăzi, 3 octombrie 2018, o nouă ediție a turneului 'West meets East'.

"Deschidem un nou capitol și ducem povestea "West meets East" mai departe, urmând viziunea lui Yehudi Menuhin și Ravi Shankar de a conecta Occidentul și Orientul prin muzică. Programul noului turneu "West meets East" va acorda un spațiu generos pieselor românești rescrise și aranjate pentru instrumente clasice indiene. Vom asculta piese surprinzătoare, care ne vor entuziasma și ne vor arăta într-o nouă lumină compoziții românești cunoscute. Programul va mai include lucrări de Ravi Shankar, din repertoriul West meets East, precum și piese din repertoriul clasic al celor două țări. România va fi prezentă cu lucrări ale lui George Enescu și alți compozitori din țara noastră. India va fi reprezentată de ragas-urile ancestrale, cântate de pe vremea Vedelor și până în prezent." - se precizează într-un comunicat de presă.

Primul recital va avea loc în această seară, de la ora 19:00, la Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara. Urmează o prezență la Cluj-Napoca, la Universitatea Babes-Bolyai - duminică, 7 octombrie. Turneul 'West meets East' se va desfășura până în 15 octombrie.

Lucian Haralambie