ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Premiile concursului găzduit de Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu

Publicat: vineri, 23 Octombrie 2015 , ora 13.15

În 21 octombrie a avut loc Gala concursului găzduit de Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu în care s-au acordat nu patru, ci șase premii. Două premii speciale ale juriului : Csaba Gáspár din Sf. Gheorghe și Duo-ul Delia Ivan voce, Marian Grigore Bălan - chitară din Cluj Napoca.

Premiul pentru compoziție a fost câștigat de Adrian Stoenescu pentru piesa "Puls" - este vorba despre un membru al Trio-ul Arcuș din Moldova, în Gală oferind doar versiunea pian - saxofon a acestei piese. Premiul al III-lea a fost acordat grupului Jazzisimo din Iași cu Robert Cozma la trombon, Paul Pintilie - pian, Ioan Mantu - chitară bas și Lucian Rusu - percuție, o formație cunoscută încă din anii 90 . Duo-ul Ilka Kisgyörgy - Pozsár Máté, (ultimul, profesor la școala de muzică Bartók Béla din Budapesta) a câștigat premiul al II-lea, un duo voce - pian care a interpretat în Gală un blues de Charles Mingus și o improvizație.

Trofeul Concursului de la Sibiu ediția 2015 i-a revenit grupului Hot Club de Cluj colaborând cu Cornel Bucșa.

Juriul a fost prezidat de Simona Adina Maxim, directorul executiv al Festivalului Internațional de la Sibiu. Alți membri - Florian Lungu, Pavel Pușcaș din Cluj, Maria Balabaș din partea Radio România Cultural, Alex Vasiliu, director artistic până în 2008 al Festivalului Internațional de Jazz "Richard Oschanitzky" și Jeni Brăescu - director artistic al Festivalului de Jazz de la Brașov.