ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional Craiova Muzicala - penultima zi

Publicat: sâmbătă, 5 Septembrie 2015 , ora 0.00
Continuă cea de-a 42-a ediție a Festivalului Craiova Muzicală. Astăzi, 5 septembrie 2015, în afara atelierelor pentru copii și a muzicii militare din Piața Frații Buzești, vor avea loc importante concerte de muzică clasică. De la ora 18.00, la Muzeul de Artă din oraș va avea loc recitalul intitulat 'La porțile măiestriei' susținut de pianista Denisa Curtașu. Apoi, de la ora 20.00, în Piața 'Frații Buzești' va concerta Corala Academică a Filarmonicii 'Oltenia', dirijată de Manuela Enache. Repertoriul muzicienilor cuprinde opusuri din Renaștere până în prezent, opsuri semnate de compozitori precum Pierre Passereau, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Giuseppe Verdi și Sabin Păuța, printre alții.
De la ora 22.00 va avea loc un concert jazz susținut de violonistul Graf Mourja, chitaristul Dimitri Illarionov, pianistul Albert Tajti, contrabasitsul Daniel Dumitrana și toboșarul Octavian Scurtu.
Seara se va încheia cu un proiect atipic: Dj Blanilla și Orchestra de Cameră a Filarmonicii 'Oltenia'. Conducerea muzicală este asigurată de Sabin Penea, iar ora de începere este 23.59.