ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneu de jazz - Paolo Profeti European Collective

Publicat: joi, 19 Martie 2015 , ora 16.09

Dacă saxofoniștii noștri cei mai importanți au ales să trăiască dincolo de granițe - Nicolas Simion în Germania, și mai tânărul Cătălin Milea în Olanda ( desigur oferind cu regularitate concerte și pentru iubitorii de jazz din România), italianul Paolo Profeti preferă să cânte în ultimul timp în România . S-a hotârât târziu să devină muzician, fapt ce nu l-a împiedicat să studieze în Franța la Centre des Musiques Didier Lockwood, și apoi să urmeze Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano. A lucrat cu Mauro Negri, Rosario Giuliani, unul dintre cei mai valoroși saxofoniști europeni, cu Billy Harper și Jesse Davis. În Italia conduce două formații - The Mamud Band și Artchipel Orchestra, care a câștigat în 2012 premiul pentru cel mai bun big-band italian.

Saxofonistul Paolo Profeti a cântat în România pentru prima dată în 2013 și de atunci s-a implicat în diverse proiecte. Consideră că spre deosebire de Italia, la noi numărul muzicienilor de jazz este prea redus. Și-a înființat un ansamblu - Paolo Profeti European Collective în care sunt cooptați alți trei muzicieni italieni - pianistul Davide Incorvaia, contrabasistul Cristiano Da Ros și Alessandro Rossi - tobe și doi muzicieni români, chitaristul Sorin Romanescu -pentru Paolo Profeti cel mai valoros colaborator (au cântat de-altfel de nenumărate ori împreună) și Florian Radu la trombon.

Paolo Profeti European Collective susține un turneu în această săptămână în câteva orașe din România: la Cluj în 19 martie, (Atelier Cafe - ora 21,00), la Sibiu în 20 martie (Imperium - ora 22,00) și la București în 22 martie (Jazzbook - ora 20,30). Turneul promovează albumul "Waiting for Bucharest", care urmează să fie înregistrat în perioada 23-25 martie 2015, sub sigla "Fiver House Records".