ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concert SoNoRo Conac la la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel

Publicat: joi, 19 Septembrie 2013 , ora 12.57
Un nou concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac are loc pe 25 septembrie 2013, la ora 19.00, la Vila Golescu din Câmpulung-Muscel, județul Argeș.

Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Vila Golescu sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Andrei Ioniță (violoncel). Programul muzical cuprinde piese de Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti, Sergei Prokofiev și Ludwig van Beethoven.


Înaintea concertului, începând cu ora 18.00, oaspeții au posibilitatea de a vizita gratuit, alături de un ghid, vila si parcul Golescu. Concertul SoNoRo Conac va fi urmat de un cocktail.

Vila Golescu a aparținut uneia dintre cele mai vechi familii românești, a cărei istorie începe în secolul al XV-lea. Irina și Elena Golescu, ultimele descendente ale acestei familii, au donat casa și toate bunurile incluse: mobilierul de epocă, biblioteca, mici obiecte, fundației Pro Patrimonio. Clădită în 1910, în stil neo-românesc tipic pentru această regiune, proprietatea este formată din vilă și o mică anexă. Ușor de remarcat pe dealul care domină orașul, clădirile sunt înconjurate de un parc terasat, care cuprinde multe plante rare și exotice aduse din străinătate de proprietarul casei, Vasile Golescu.


Rezultatul procesului de restaurare, care a durat cinci ani, este o combinație între casa memorială Golescu, având aproape tot mobilierul restaurat, și o casă de oaspeți confortabilă, cu toate facilitățile moderne, formată dintr-un hol, studio, sufragerie, bucătărie, cinci dormitoare și trei băi. Vila găzduiește adesea evenimente culturale, seminarii, lecturi sau lansări.

Mai multe informații despre Vila Golescu din Câmpulung-Muscel pe:

http://www.propatrimonio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=60


Calendarul următorelor concerte din seria SoNoRo Conac:

  • Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), 26 septembrie, ora 19.00

  • Mănăstirea Curtea de Argeș (Curtea de Argeș, jud. Argeș), 27 septembrie, ora 19.00

  • Port Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj), 28 septembrie, ora 19.00

  • Castelul Bran (Bran, jud. Brașov), 29 septembrie, ora 18.00

  • Palatul Bánffy - Muzeul de Artă (Cluj-Napoca, jud. Cluj), 30 septembrie, ora 19.00


Pentru programul concertelor și mai multe detalii despre SoNoRo Conac, vă rugăm să urmăriți: conac.sonoro.ro

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.


Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și va continua până la finalul lunii septembrie 2013, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.


"SoNoRo Conac" este titulatura generică a întregului proiect, redusă, în mod asumat, la numele unui singur obiect arhitectural - conacul - chiar dacă seria de concerte va fi gazduită și de edificii precum castele sau biserici. Asocierea muzicii cu aceste opere arhitecturale emblematice sugerează nevoia de respect și atentie, de sprijinire și recuperare, inclusiv din partea lumii muzicale, a partimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

Produsul rezultat în urma seriei de concerte SoNoRo Conac va fi un album de fotografie editat de Igloo Media, care va cuprinde lucrările fotografului șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, iar conceptul grafic va fi semnat de Corina Duma. Lansarea albumului SoNoRo Conac se va face în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului SoNoRo, în luna noiembrie a acestui an.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD - Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.