Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Continuă Concursul de Canto 'George Enescu' de la Paris

Publicat: joi, 12 Octombrie 2017 , ora 0.00
Continuă la Paris cea de-a IV-a ediție a a Concursului Internațional de Canto "George Enescu", un eveniment derulat până în data de 13 octombrie. Competiția are două secțiuni: prima este dedicată cântăreților profesioniști iar cea de-a doua este deschisă amatorilor. Limita de vârstă pentru cântăreții profesioniști este de 37 de ani, în vreme ce pentru amatori nu există restricție legată de vârstă.
Premiile oferite câștigătorilor la categoria deschisă profesioniștilor constau în bani, dar și în oportunitatea susținerii unui concert și interpretarea unui rol pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca; iar câștigătorul la categoria amatorilor va avea posibilitatea de a susține un concert în Franța sau în România și de a lua parte la cursurile de măiestrie susținute în 2018 de Leontina Văduva și Viorica Cortez.
Competiția este organizată de Societatea muzicală franceză "Georges Enesco", a cărei președintă este mezzo-soprana Viorica Cortez.
În cadrul evenimentului este prezentată și o expozitie de fotografii documentare cu tema Enescu-Lipatti-Corneliu Gheorghiu, menită să marcheze centenarul nașterii lui Dinu Lipatti.