Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Adela Zaharia în semifinala concursului Operalia

Publicat: miercuri, 26 Iulie 2017 , ora 8.44
Competiția Operalia, patronată de celebrul Placido Domingo se desfășoară până în 29 iulie, găzduită fiind anul acesta de orașul Astana din Kazakhstan. Ieri, 25 iulie, au fost anunțati semifinaliștii, printre care se numără și soprana română Adela Zaharia, în vârstă de 29 de ani, care va merge mai departe în competiție atât la categoria Operă cât și la cea dedicată Zarzuelei.
Artista lirică s-a născut la Arad, a studiat la Academia de Muzică "Gheorge Dima" din Cluj-Napoca și a fost membră a Studioului Operei Comice din Berlin. În 2012, Adela Zaharia a căștigat concursul internațional "Hariclea Darclée".
Cel mai recent câștigător din România al Competiției Operalia a fost tenorul Ioan Hotea, în 2015, obținând la Londra premiul I pentru Operă și Zarzuela.

Operalia, The World Opera Competition, a fost fondat în 1993 de Placido Domingo pentru a descoperi și lansa carierele celor mai promițători tineri cântăreți ai momentului, cu vârste cuprinse între 18-32 de ani. Juriul este format din 10 experți în domeniu, prezidați de Placido Domingo, care însă nu își exercită votul. 20 de participanți sunt selectați pentru semifinală și 10 pentru runda finală.
Andreea Chiselev