Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Tenorul Alin Stoica a câștigat premiul Luciano Pavarotti în Italia

Publicat: joi, 20 Iulie 2017 , ora 9.05

Prezență românească importantă în cadrul Festivalului de Operă de la Sarzana, anunță Consulatul General al României la Bologna. Dintre cei 75 de participanți, între finaliști s-au numărat 5 artiști ai Operei Naționale Bucureștene: Adriana Marcu, Sorana Negrea, Ramona Păun, Marta Sandu și Alin Stoica.

Alin Stoica a câștigat premiul special “Luciano Pavarotti“ oferit de către soția celebrului tenor și care constă, printre altele, în invitația de a face parte din programul artistic al concertului omagial cu ocazia celor 10 ani de la dispariția marelui artist, care va avea loc în luna septembrie a acestui an la Arena di Verona. Alin Stoica va apărea atunci în compania unor legende precum Placido Domingo și Jose Carreras. Alin Stoica a obținut în 2014 premiul Radio România în cadrul concursului Grand Prix de l'Opera de la București.

De asemenea soprana Adriana Marcu și basul Filip Panait au fost recompensați cu o bursă de studiu în cadrul masterclass-ului œRossinianaœ susținut de trei celebri artiști, soprana Katia Ricciarelli, tenorul Ernesto Palacio și tenorul Fabio Armiliato.

Radu Mihalache