ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Sonoro Arezzo - continuă ediția a VII-a

Publicat: joi, 22 Iunie 2017 , ora 0.00

Continuă astăzi, 22 iunie 2017, cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo de la Arezzo, Italia. Muzicienii festivalului vor concerta la Casa Museo Petrarca din Arezzo.

"Festivalul SoNoRo revine pentru a șaptea oară cu o serie de concerte la Arezzo, încurajat de succesul celor șase ediții precedente. Sperăm să aducem și în Italia un pic din exuberanța și efervescența acestui festival încă tânăr, spiritul creativ și aventuros al unei inițiative dinamice născute în estul Europei, dar care devine cu fiecare an din ce în ce mai internațională", declară Răzvan Popovici, directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

De factură internațională va fi și grupul de artiști ce vor concerta anul acesta la Arezzo. Începând de la artiștii britanici - pianista Diana Ketler, co-director artistic al Festivalului SoNoRo, și violonistul Daniel Rowland - până la violonista de origine japoneză Akasaka Tomoko, festivalul mai reunește artiști din Finlanda, Estonia și România, precum violoncelistul Jan-Erik Gustafsson, violonista Anna-Liisa Bezrodny, pianista Alexandra Văduva și violonistul Răzvan Popovici.

Festivalul este organizat cu sprijinul Institului Cultural Român și cuprinde un total de cinci concerte în care vor fi interpretate lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Carla Maria Von Weber, Joseph Haydn, Rodion Shchedrin, Ludwig Van Beethoven, Frank Bridge, Samuel Barber, Zoltan Kodaly, Serghei Rahmaninov și Piotr Ilici Ceaikovski.

Un loc deosebit în programul Festivalului de la Arezzo îl vor avea lucrările lui George Enescu - "Rapsodia Română" și Nocturna "Ville d'Avray" - ce vor fi interpretate în trei dintre cele cinci concerte.

Lucian Haralambie