Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 7 februarie 2017

Publicat: marți, 7 Februarie 2017 , ora 14.53

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Soprana bulgară Sonya Yoncheva (35 de ani) a anunțat printr-un comunicat de presă că renunță la rolul Tatiana ("Evgheni Oneghin") în care abia a debutat în decembrie la Deutsche Oper din Berlin, pentru totdeauna. "Nu mă deranjează scriitura vocală, dar nu-mi mai convine caracterul personajului" a declarat ea, ieșind totodată și din distribuția spectacolelor pe care urma să le susțină în iunie, la Opera "Bastille" din Paris.

  • Casa de discuri SONY a semnat săptămâna trecută un contract de exclusivitate cu tenorul-star francez, Roberto Alagna. Alagna este cel de-al treilea tenor faimos cu care americanii au un contract de exclusivitate, după Jonas Kaufmann - artist Sony din 2015 și Juan Diego Florez, artist Sony din vara anului 2016.

  • D. I. V. A. - este titlul celui mai recent album lansat de Casa de discuri Deutsche Grammophon pe 3 februarie, ale cărui obiective sunt acelea de a prezenta o operă în ...10 minute - reprezentând însă chintesența melodică a respectivei opere - și într-o interpretare total nonconformistă, susținută de un cvintet vocal feminin acompaniat de un cvartet de coarde. Albumul se adresează profanilor, firește; și este considerat "o oroare" de fanii operei.