Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Julien Libeer semnează discul anului 2016 în Belgia

Publicat: luni, 6 Februarie 2017 , ora 10.16

Albumul "Linii Clare" semnat de pianistul Julien Libeer, care include și două lucrări compuse de Dinu Lipatti - Nocturna și Sonatina pentru mâna stângă, a fost desemnat Discul Anului 2016 de către postul public flamand de radio Klara, specializat în muzica clasică și jazz.

"L-am descoperit pe Lipatti când aveam 16 sau 17 ani, o vârsta foarte interesantă pentru un tânăr muzician, pentru că este momentul în care începi să conștientizezi mult mai bine muzica pe care o interpretezi și ai nevoie de exemple, ai nevoie de eroi, și asta nu se aplică doar muzicii in sine, ci vieții în ansamblul ei.", spunea Julien Libeer la finele lui 2015, atunci când lansa discul de debut "Linii Clare". Interviul integral poate fi citit aici.

2016 a fost un an de succes pentru pianistul de 30 de ani. Integrala sonatelor pentru vioară și pian de Beethoven, o colaborare cu Lorenzo Gatto, un disc pentru care a colaborat cu violoncelista Camille Thomas și recitalul susținut de Julien Libeer alături de mentorul său, pianista Maria João Pires, la Salzburg sunt doar câteva dintre realizările sale din ultimul an.