Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio România, coproducător al Concursului internațional "George Enescu" 2020

Publicat: miercuri, 19 August 2020 , ora 13.34


Din 1958, neîntrerupt, Radio România este alături de Concursul internațional "George Enescu" care anul acesta s-a reorganizat, în contextul pandemiei: o primă perioadă se desfășoară exclusiv online, în intervalul 29 august - 20 septembrie, urmând ca în mai 2021, semifinalele, finalele și recitaluri ale unor tineri artiști și membri ai juriului, să se desfășoare în condiții normale, cu artiștii pe scenă și public în sală.

Radio România Muzical și Radio România Cultural transmit în direct concertul de deschidere a Concursului Internațional "George Enescu", organizat în 29 august 2020, de la ora 18.00. Este un concert fără public în Sala mare a Ateneului Român, susținut Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de Josep Caballe Domenech. Soliști: trei laureați ai concursului George Enescu - Gyehee Kim, vioară, Valentin Răduțiu, violoncel și Victoria Vassilenko, pian. Două dintre lucrările din program sunt compuse de foști laureați ai concursului "George Enescu": Alexandru Ștefan Murariu și Dan Dediu. Comentează Ștefan Costache, realizator Radio România Muzical.

În 2020, Radio România, prin Radio România Actualități, Radio România Muzical și Radio România Cultural, va reflecta jurnalistic etapele de concursului, derulate exclusiv online, urmând ca parte dintre înregistrările competitorilor să fie difuzate la Radio România Muzical.