Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În universul muzicii... cu Jorge Jiménez-Zumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din București

Publicat: joi, 4 Iunie 2020 , ora 19.20

Cu puțin timp înaintea instaurării stării de urgență, Ioana Marghita a stat de vorbă cu Jorge Jiménez-Zumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din București despre proiectele recente și viitoare ale instituției pe care o conduce din septembrie 2019, dar și despre muzică, mai ales despre muzică. Pentru că Jorge Jiménez-Zumalacárregui iubește chitara, opera, baletul, arta flamencoului, iubește muzica modernă și vorbește deschis și franc despre realitățile muzicale spaniole contemporane. Nu îi plac generalizările, comoditatea intelectuală și pledează mereu pentru depășirea clișeelor - iar acest lucru se observă, de altfel, în activitatea recentă a Institutului Cervantes.

Vă invităm să descoperiți și voi personalitatea dinamică a lui Jorge Jiménez-Zumalacárregui, omul din spatele imaginii Institutului Cervantes și să priviți muzica spaniolă, timp de două săptămâni, prin ochii unui spaniol avizat și rafinat.

Unde? În cadrul emisiunii În universul muzicii de la Radio România Muzical.

Când? În 6 și 12 iunie, de la ora 16.00.

Piesa următoare este un pretext pentru a o asculta pe Carmen Linares, unul dintre interpreții preferați ai lui Jorge Jiménez-Zumalacárregui.