Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

'Ascultă 5 minute de muzică clasică', pentru copii și profesori

Publicat: marți, 25 Februarie 2020 , ora 16.06

Elevii și profesorii de muzică au la dispoziție, inclusiv pe perioada suspendării cursurilor, site-ul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică. Aici sunt postate săptămânal două noi piese muzicale, însoțite de explicații, și este accesibil un concurs online cu întrebări legate de explicațiile oferite. Săptămânal, se oferă prin tragere la sorți 10 premii, constând în CD-uri cu muzică clasică; premiile vor fi trimise pe adresele școlilor unde studiază elevii câștigători, după reluarea cursurilor școlare.

De asemenea, pe linkul Piese pentru elevi, există o bibliotecă audio care cuprinde toate piesele muzicale propuse copiilor, în școli, din 2014: în total, peste 200 piese însoțite de explicații,  titluri esențiale pentru o cultură muzicală, ușor de consultat online.

********************************************************* 

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul și business-ul românesc, care au susținut inițiativa cu entuziasm, observând impactul pozitiv pe care campania o are și asupra propriilor angajați, și asupra clienților lor din întreaga țară: Carrefour România, Cora România, Mega Image, Mobexpert, Dedeman, Leroy Merlin, Librăriile Humanitas, Castelul Bran, CRH România, Iulius Mall din Iași, Timișoara, Cluj și Suceava, Mood Media, Palas Mall Iași, ParkLake Shopping Center și Băneasa Shopping City din București, PwC România, Vivo Pitești și Baia Mare, Arena Mall din Bacău, Hello Shopping Park din Bacău.

O altă latură a proiectului se derulează în școlile românești, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" fiind un program național la care, în ultimul an școlar, 2019-2020, au participat peste 230.000 elevi din întreaga țară.

Mai multe informații despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute