ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Transmisiune directă de la Oslo

Publicat: joi, 22 Februarie 2018 , ora 12.32

Miguel Harth-Bedoya este în prezent dirijor principal al Orchestrei Radiodifuziunii Norvegiene; a studiat la Curtis Institute din Philadelphia, dar și la Juillard School din New-York. Este un șef de orchestră foarte căutat, foarte îndrăgit de public, care a condus pentru prima dată Orchestra Radiodifuziunii Norvegiene în anul 2010 după care a scris și o frumoasă caracterizare a acestui ansamblu. Iată cuvintele lui Miguel Harth-Bedoya: "Am colaborat minunat de la bun început cu Orchestra Radiodifuziunii Norvegiene, m-a impresionat talentul de care au dat dovadă instrumentiștii, abilitatea lor de a aborda repertorii diverse, dăruierea lor interpretativă, efortul lor de a face ca orchestra să sune ca un întreg. Îmi doresc să încep un parteneriat cu ei, sunt prietenosi, plini de căldură și sunt muzicieni adevărați."

Programul propus de Miguel Harth-Bedoya pentru concertul de început al lunii martie este format din trei lucrări: în debut Fantezia simfonică de Knut Nystedt, "Țara suspansului", un omagiu adus frumuseții peisajelor Norvegiei, după cum a declarat chiar compozitorul în anul 1947. Knut Nystedt a compus această fantezie la Tanglewood, în SUA, în perioada când lua lecții de compoziție cu Aaron Copland, a cărui infuență poate fi recunoscută, de altfel, mai ales în părțile lente ale lucrării.

Urmează Concertul nr.1 op.15 în re minor pentru pian și orchestră de Johannes Brahms, avându-l solist pe Javier Perianes pe care publicația londoneză "The Telagraph" îl descrie "un pianist impecabil, cu gusturi rafinate" și în partea a doua a concertului, veți putea asculta Simfonia I op.38 în Si bemol major "Primăvara" de Robert Schumann.

În direct de la Oslo, joi, 1 martie, de la ora 20.30. 

Laura Ana Mânzat