Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

‘The Shape of Water’ - o coloană sonoră nominalizată la Premiile Oscar, duminică 25 februarie, la 'Note din Filme'

Publicat: luni, 19 Februarie 2018 , ora 9.14

Regizorul mexican Guillermo del Toro, un maestru al poveștilor fantastice și al deconstruirii lor, revine în premieră cu unul dintre cele mai bune filme ale anului 2017. Nominalizat la 13 premii Oscar, printre care și cel pentru cea mai bună muzică, filmul spune povestea interesantă a unei fete de serviciu mute și a unui monstru acvatic, totul pus pe fundalul Războiului Rece. Este o întoarcere la formă pentru del Toro, care la începutul acestui mileniu ne-a oferit unele dintre cele mai seducătoare și terifiante povești, prin 'Spinarea Diavolului' și 'Labirintul faunului', două istorioare plasate în timpul Războiului Civil din Spania, în care lumea reală se întrepătrunde cu cea fantastică. Durerile copiilor protagoniști sunt alinate parțial de forțe desprinse din alte lumi.

'The Shape of Water' îl aduce din nou pe marele ecran pe un colaborator apropiat al regizorului, actorul Doug Jones, un cameleon care poate da viață cu ușurință celor mai stranii creaturi, chiar și de sub un strat gros de machiaj și costume.

De asemenea pentru a aduce la viață cum se cuvine povestea, del Toro apelează de această dată la de Alexandre Desplat, cel despre care legendarul producător Quincy Jones spunea că este singurul compozitor de calibru de muzică de film în prezent. Și muzicianul încearcă să descopere formele apei, prin teme care lasă impresia unor valuri și o instrumentație aparte, în care regăsim bandoneonul și fluieratul, de asemenea vom descoperi împreună sonoritățile enigmatice ale armonicei de sticlă și o orchestră parcă adusă din adâncuri.

Toate acestea duminică 25 februarie, de la ora 17.30, doar la emisiunea Note din Filme cu Radu Mihalache.