Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În universul muzicii cu Alexandrina Halic

Publicat: joi, 11 Ianuarie 2018 , ora 15.04

"Postul meu de suflet este Radio România Muzical, deschis 24 de ore din 24, pentru că cea mai mare bucurie, dar și liniștea și echilibrul vin din muzica de foarte bună calitate." - am citit într-o rețea de socializare într-o zi de noiembrie, o declarație a actriței Alexandrina Halic, cea care a întruchipat pentru multe generații personaje celebre ale teatrului pentru copii, vocea atât de admirată și la teatrul radiofonic.

Ne-am întâlnit într-o dimineață, înainte de repetițiile de la teatru și am vorbit despre muzica clasică pe care descoperit-o încă din copilărie, pe meleaguri bănățene, însă mai mult, de când a venit la București - avea atunci 18 ani.

Am vorbit despre Mozart, Helene Grimaud, Rahmaninov, copiii de ieri și de azi, despre nevoia de a asculta muzică bună, despre impactul muzicii în viața unui actor și cât de importantă este cunoașterea muzicii clasice de către un actor, și nu numai.

O oră și jumătate au trecut ca prin farmec; iar ce a rezultat puteți asculta pe parcursul a trei zile de sâmbătă, în 13, 20 și 27 ianuarie, între orele 16.00 și 17.25, la Radio România Muzical. 

Cristina Comandașu