Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Alexandru Tomescu și primul său proiect special de Crăciun

Publicat: luni, 8 Ianuarie 2018 , ora 11.41

În 23 decembrie 2017, violonistul Alexandru Tomescu s-a aflat în fața primului proiect special de Crăciun, organizat în scop caritabil la Ateneul Român. "Este primul concert pe care îl organizez special pentru Școala de muzică și de arte frumoase de la Mihăileni. Este un proiect care-mi este foarte drag și căruia îi voi dedica în continuare foarte, foarte multe energii și evenimente cât mai frumoase." - a declarat înainte de concert Alexandru Tomescu. Este binecunoscut faptul că solistul s-a implicat într-un proiect pentru salvarea de la distrugere a casei copilăriei lui George Enescu, aceasta transformându-se într-o școală dedicată artelor frumoase.

"Să-l asculți pe Alexandru Tomescu este un real eveniment." - se spune despre violonistul care încântă de fiecare dată cu sunetul celebrei sale viori "Stradivarius-Elder-Voicu". S-a întâmplat și în 23 decembrie 2017 sub cupola Ateneului Român când au răsunat cele patru anotimpuri de Antonio Vivaldi, dublate de perechea lor sud-americană de Astor Piazzolla. Lui Alexandru Tomescu i-a revenit și rolul de amfitrion, pigmentându-și parcursul muzical cu mici intervenții despre secvențele interpretate. I-a avut invitați în acest demers pe pianista Sînziana Mircea - cea care a asigurat partea de clavecin din lucrarea lui Antonio Vivaldi, Orchestra Română de Tineret și dirijorul Radu Postăvaru.

Așadar "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla cu Alexandru Tomescu solist - un eveniment înregistrat sub sigla Radio România Muzical, prima propunere din acest an a Concertelor Radio România Muzical - marți 9 ianuarie 2018, ora 19.30.


Jeanine Costache