Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

LIVE: Concertul de Anul Nou al Orchestrei Symphactory

Publicat: joi, 4 Ianuarie 2018 , ora 11.07

"Dragi iubitori ai muzicii,

veniți să vă bucurați de frumos, să apreciați lucrurile cu adevărat importante care pot avea loc în viața noastră: bucuria de a fi împreună, de a trece împreună într-un nou an și...ce modalitate mai frumoasă am putea găsi decât MUZICA - cea care ne unește și pacifică!"

Așa sună invitația prin care dirijorul Tiberiu Soare s-a adresat ascultătorilor într-un interviu din luna decembrie, referindu-se la Concertul de Anul Nou al Orchestrei Symphactory programat în 8 ianuarie 2018. Paginilor de bravură violonistică din creația lui Niccolo Paganini le este solist Manrico Padovani, care a ales primul din seria concertelor de strălucitoare virtuozitate scrise de celebrul compozior genovez. Elvețian de origine italiană, violonistul a mai colaborat în aceeași partitură cu Filarmonica din Craiova, în compania căreia a avut ca proiect și înregistrarea acestei lucrări. Pentru prima dată pe un podium bucureștean, Manrico Padovani se va afla alături de dirijorul Tiberiu Soare, cel care a oferit în ultimii ani numeroase incursiuni repertoriale foarte interesante la conducerea acestui ansamblu orchestral lansat în 2012, alcătuit din tineri muzicieni.

Dacă evenimentul care a marcat trecerea în 2017 pentru Orchestra Symphactory sub bagheta lui Tiberiu Soare a prilejuit o trimitere spre o lume a poveștilor muzicale, prin pagini ale unor reprezentativi autori ai Romantismului rus (Ceaikovski și Nikolai Rimski-Korsakov) în acest început de an opțiunile dirijorului s-au îndreptat spre sugestii ...mediteraneene, cu muzica exuberantă a italianului Paganini și cu pregnantele ecouri iberice ale temelor operei "Carmen" de Georges Bizet, care sunt evidente și în cele două suite orchestrale.

Cu acea stare specială a concertului LIVE, sunteți invitați în atmosfera de sărbătoare a acestui eveniment nu doar în Sala Mare a Teatrului Național București ci și la Radio România Muzical, luni 8 ianuarie, de la ora 19.

Anca Ioana Andriescu