Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Pianistul Igor Levit – recital Beethoven la „Wigmore Hall” din Londra

Publicat: duminică, 6 Noiembrie 2016 , ora 14.08

Seara de luni, 7 noiembrie, ne oferă un nou moment de excepție pe care îl vom trăi în direct la Radio România Muzical, prin intermediul Uniunii Europene de Radio. În direct de la Wigmore Hall din Londra, vom transmite un recital care face parte din seria "Radio 3 in concert" realizată de BBC.

Pe scenă se va afla Igor Levit, un artist aflat în plină maturitate, care reprezintă un punct de reper prin personalitatea sa deosebită, pe care cu siguranță o vom descoperi sau redescoperi și în acest concert. Un muzician născut la Nijni Novgrod în Rusia, care de la vârsta de 8 ani s-a mutat cu întreaga familie în Germania și a început de timpuriu o ascensiune interesantă și aparte în carieră, în acest spațiu cultural. S-a format într-un mediu foarte evoluat, la Mozarteum-ul din Salzburg și la cele mai reputate Academii de muzică din Hanovra, urmând o activitate construită foarte cerebral, ai căror pași l-au adus treptat în prim-planul marilor orchestre din lume și al marilor scene, așa cum este și cazul în această seară.

Igor Levit este recomandat astăzi de numeroasele concerte și recitaluri susținute pe întreg mapamondul, de colaborările sale cu orchestre renumite, dar și de premiile obținute la concursuri precum "Maria Callas" din Atena sau "Arthur Rubinstein" din Tel-Aviv. Prezența sa pe scena londoneză, în seara de luni 7 noiembrie nu este întâmplătoare, pentru că el a fost și unul dintre cei mai remarcați tineri artiști în cadrul stagiunii 2011-2013 a "BBC Radio 3 New Generation Artists". Igor Levit va interpreta în această seară Sonate de Beethoven, o specialitate a sa, având în vedere că primul său disc, cu un succes deosebit, a cuprins ultimele sonate ale "titanului".

Nu ratați, așadar, întâlnirea cu Igor Levit și preferatul său, Ludwig van Beethoven, într-o seară ce se anunță a fi una a regalului pianistic - Scena europeană, de la ora 21.30.

Dan Ghineraru