Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio România la 88 de ani - tenorul Luciano Pavarotti

Publicat: vineri, 4 Noiembrie 2016 , ora 13.52

"Lăsați-i să stea! Ei sunt cei care mă iubesc!" le-a strigat de pe scena Sălii Radio tenorul Luciano Pavarotti celor din garda sa personală care încercau să-i oprească pe oamenii obișnuiți care veniseră să asculte repetiția de dinaintea concertului pe care marele artist l-a susținut în data de 11 august 1999 la București.

A fost singura dată când a venit în România, o dată ce s-a transformat într-un eveniment cosmic în adevăratul sens al cuvântului, pentru că acel concert a fost plănuit a avea loc în aceeași zi cu celebra eclipsă totală de soare de la finalul veacului trecut. O zi de neuitat pentru cei 60.000 de melomani bucureșteni care s-au îmbulzit să-l asculte pe "tenorissimo" pe viu. I-au stat alături în Piața Constituției membrii Orchestrei Naționale Radio cu Leone Magiera la conducere, iar experiența a fost de neuitat pentru muzicienii români.

Cei care au avut șansa să-l vadă, să-l asculte pe marele tenor italian își amintesc și acum de zâmbetul său cald, de naturalețea comunicării cu ceilalți și mai ales de timbrul său unic, nemuritor. O amintire cât un secol muzical, nu credeți?