Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la BBC Proms - 2 august, ora 21.30

Publicat: luni, 1 August 2016 , ora 13.17

Festivalul BBC Proms aduce nu numai o atmosferă de vară, relaxată din punct de vedere muzical, ci are și o tradițională deschidere către un repertoriu mai rar abordat, pe care artiștii îl asociază unor șlagăre ale muzicii clasice.

Așa se va întâmpla și în această seară de 2 august, când Marii simfonii a IX-a în Do major de Franz Schubert, așezată în partea a doua a serii, i se vor alătura un opus în primă audiție londoneză - piesa Ollantay a argentinianului Alberto Ginastera și o piesă reprezentativă pentru muzica britanică din prima jumătate a secolului 20 - Concertul pentru pian și orchestra de Benjamin Britten.

Dirijorul șef al Filarmonicii BBC, spaniolul Juanjo Mena va colabora cu pianistul scotian Steven Osborne, câștigător în anul 1991 al Concursului Internațional Clara Haskil de la Vevey și unul dintre artiștii invitați anual la Festivalul BBC Proms. Ultima apariție a celor doi muzicieni a fost în ediția 2015 a Festivalului, când s-au aflat pe scenă pentru interpretarea Simfoniei Turangalila de Olivier Messiaen. Alte detalii, în prezentarea de marți, 2 august, a transmisiunii directe ce va începe la ora 21.30.

Monica Isăcescu