Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la Munchen, concert cu dirijorul Rafael Payare și pianistul Piotr Anderszewski

Publicat: marți, 21 Iunie 2016 , ora 18.22

Va fi o întâlnire dintre cultura europeană și cea de peste ocean, pentru că dirijorul Rafael Payare, născut în1980 în Venezuela, se va afla vineri, 1 iulie, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze. Concertul, pe care îl veți putea urmări în transmisiune directă, se va desfășura la minunata Sală "Hercules" situată chiar în centrul orașului München, în fostul palat regal al monarhilor bavarezi, "Residenz".

În Europa, Rafael Payare a devenit cunoscut mai întâi în Irlanda de Nord, ca dirijor principal al Orchestrei Ulster din Belfast. Din 2015 conduce și Festivalul Castelon din Virginia la propunerea mentorului său, Lorin Maazel, iar în stagiunea 2015-2016 s-a remarcat în concerte pe care le-a susținut la pupitrul Orchestrelor Philharmonia, Suisse Romande, Bamberg, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt, Orchestrele Filarmonicilor din Oslo, Rotterdam, Cincinnati și altele.

Acum va conduce Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, într-un program de concert care alătură în prima parte, uvertura operei "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini și Concertul nr.17 K.453 în Sol Major pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, solist va fi pianistul polonez Piotr Anderszewski,  iar pentru partea a doua, ne propune Simfonia a IV-a op.98 în mi minor de Johannes Brahms.

Laura Ana Mânzat