Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

România valorilor muzicale - zile de sărbătoare la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 27 Noiembrie 2015 , ora 11.53

30 noiembrie

Ziua începe cu un 'Allegro de sărbătoare' propus de Liviu Pețu; de la ora 10.00, îl aniversăm la împlinirea a 70 ani pe celebrul pianist Radu Lupu care este 'Interpretul zilei' în cadrul emisiunii 'Arpeggio' realizate de Irina Cristina Vasilescu.

La ora 13.00, emisiunea de știri muzicale aduce două reportaje așteptate: Lucian Haralambie, despre două evenimente care au avut loc vineri, 27 noiembrie: lansarea DVD-ului "Live in Bucharest" semnat de violonistul Andre Rieu și concertul Orchestrei Naționale Radio, susținut cu ocazia Zilei Naționale a României.

De la ora 15.30, o ediție specială a 'Concertelor de 5 stele' propuse de Ana Voinescu: nu unul, ci trei concerte - vă recomandăm cu multă căldură concertul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, cu Riccardo Chailly dirijor și Martha Argerich solistă, ca și concertul susținut anul acesta în fața Turnului Eiffel, cu ocazia Zilei Naționale de Franței de nume mari ale artei interpretative de astăzi, printre care Lang Lang, Joyce di Donato, Bryn Terfel.

De la ora 19.00, copiii între 4 și 99 ani au întâlnire cu "Petrică și lupul la Hollywood", o reinterpretare contemporană a basmului muzical de Serghei Prokofiev, cu rockerul Alice Cooper narator.

1 decembrie

La Radio România Muzical, de Ziua Națională (re)descoperim 'România valorilor muzicale': compozitori și interpreți care au creat faima școlii românești muzicale, nume cu care ne mândrim. În intervalele 7.10.00, 13.10-17.00 propunem înregistrări pe care este posibil să le fi cunoscut deja; între orele 17.05 și 19.00, vă propunem înregistrări în primă audiție cu Theodore Paraskivesko, Alexandra Dariescu și Orchestra Radiodifuziunii din Hanovra, dirijor Peter Ruzicka, aceasta din urmă, interpretă a unor lucrări inedite de George Enescu. Realizatorii celor trei tronsoane ale emisiunii-maraton 'România valorilor muzicale' sunt: Liviu Pețu, Sorina Bobeico, Monica Cengher.

Între orele 10 și 13, Radio România Muzical preia de la Radio România Actualități emisiunea "România împreună", în care se regăsește contribuția tuturor posturilor, naționale și regionale, ale corporației Radio România.

Ziua națională este și momentul pentru a ne aduce aminte, în cadrul emisiunii 'Muzici tradiționale' de "Spiritul românesc", tema propusă de la ora 20.30 de etnomuzicolog Constantin Secară.