Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Transmisiune directă de la Cheltenham, miercuri 1 iulie, la Radio România Muzical!

Publicat: joi, 25 Iunie 2015 , ora 13.08

Radio România Muzical, singurul post din țara noastră care vă oferă ocazia de a realiza călătorii muzicale virtuale pe marile scene ale lumii, vă invită miercuri, 1 iulie 2015, la Cheltenham. Cunoscuta stațiune balneoclimaterică se remarcă și prin succesul cu care promovează turismul cultural. Anual, sub egida Cheltenham Festivals, au loc patru serii de evenimente: Festivaluri de jazz, știință, muzică și literatură sunt presărate din primăvară și până în toamnă, cu aproape 1000 de manifestări care atrag anual peste 180,000 de vizitatori în orașul cu… 110,000 de locuitori.

Festivalul de muzică de la Cheltenham este programat anul acesta între 30 iunie - 11 iulie, iar concertul pe care vă invităm să îl ascultați în transmisiune directă este susținut de Orchestra Simfonică a Orașului Birmingham - cu care nu sunteți la prima întâlnire. La pupitru se va afla cunoscutul dirijor Edward Gardner, Director Muzical al Operei Naționale Engleze și Dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Birmingham din 2011. 

Programul serii se deschide cu Reprezentarea Haosului din Oratoriul "Creațiunea" de Joseph Haydn, apoi "ordinea" revine prin Concertul nr. 24 KV 491 în do minor pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, cu Steven Osborne solist. Interpretul de origine scoțiană, născut în 1971, este câștigătorul Concursului Internațional "Clara Haskil" de la Vevey (1991) și are în palmares două premii Gramophone pentru înregistrările sale. Interpretul se întoarce la Cheltenham după un recital de un răsunător succes, în deschiderea Festivalului din 2014. Iar în pauza concertului, vă propun un interviu în exclusivitate cu Steven Osborne. 

Programul Orchestrei Simfonice din Birmingham este completat de Simfonia a II-a semnată Serghei Rahmaninov, o experiență sonoră pe care sunetul cald al sălii de la Cheltenham (Town Hall) o face de neratat, după cum anunță organizatorii.

Ne întâlnim așadar miercuri, 1 iulie, de la ora 21,30, pe frecvențele Radio România Muzical (97,6 și 104,8 FM), online pe site-ul nostru sau prin aplicațiile pentru telefoanele mobile disponibile în Appstore și Google Play.


Andreea Chiselev