Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la Copenhaga, un concert integral Brahms - Scena europeană, 21 mai

Publicat: miercuri, 13 Mai 2015 , ora 16.32

Un nou concert de excepție la "Scena europeană" din 21 mai, dedicat lui Johannes Brahms, pe care îl veți putea urmări în transmisiune directă de la Sala Radiodifuziunii din Copenhaga, această capitală nordică, "portul comercianților", denumit așa de vikingi în secolul 10, dar care se înscrie în momentul de față printre orașele europene cu cel mai înalt standard de viață.

Veți putea asculta concertul Orchestrei Simfonice Nationale Daneze, una dintre cele mai vechi orchestre radio europene. A fost fondată în 1925, își datorează faima celor doi dirijori pe care i-a avut la începuturi, Fritz Busch și rusul Nikolai Malko.

În seara de 21 mai, Orchestra Simfonică Natională Daneză va fi condusă de Fabien Gabel, dirijor de origine franceză, în prezent director muzical al Orchestrei Simfonice din Québec și care ne propune, pentru prima parte a programului, Concertul nr.2 op.83 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. Solist va fi pianistul de origine canadiană Marc-André Hamelin, un virtuoz de excepție recunoscut pentru repertoriul său foarte bogat, dar și pentru interesul acordat unor compozitori mai puțin cunoscuți. În partea a doua a concertului vom asculta Simfonia a-2-a op.73 în Re major de Johannes Brahms, comparată cu "Pastorala" de Beethoven. 

În direct de la Copenhaga, un concert integral Brahms, joi, 21 mai, de la ora 20.30. Concertul poate fi reascultat între 22 mai și 21 iunie aici.  

Laura Ana Mânzat