Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Cristian Măcelaru la Dincolo de culise, 8 și 15 ianuarie 2015

Publicat: miercuri, 7 Ianuarie 2015 , ora 9.12

Distins cu Sir Georg Solti Conductor Award, Cristian Măcelaru este considerat unul dintre cei mai promițători dirijori ai lumii, cu o ascensiune de-a dreptul amețitoare. Chiar în momentul difuzării acestor emisiuni, Cristian Măcelaru conduce Orchestra Națională Daneză într-un turneu ce va ajunge și la Carnegie Hall din New York, împlinind astfel dorința regretatului maestru Rafael Frühbeck de Burgos. Cap de afiș al acestei serii de concerte este violonista Anne-Sophie Mutter.

Multe au fost șansele pe care Cristian Măcelaru le-a valorificat cu inteligență și har, dar și acumulările sale s-au întins pe spații mari de timp. Practic, și-a semnat debutul dirijoral în urmă cu 6 ani. Acum, la 34 de ani, este "dirijor în rezidență" al Filarmonicii din Philadelphia, unde dirijor principal este Yannick Nézet-Séguin, iar Charles Dutoit deține funcția de director artistic.

Biografia lui Cristian Măcelaru este binecunoscută pentru că a fost adeseori invitat la Sala Radio, cucerind, deopotrivă, publicul și membrii orchestrei. În fața microfonului are o volubilitate incredibil de luminoasă, chiar și atunci când evocă aspecte mai puțin plăcute din viața sa, oricum nu contenește să se mire de toate realizările pe care le-a atins.

Cristian Măcelaru, dirijor și tată a doi copii, are un story desprins parcă dintr-un scenariu hollywoodian, dar mai multe amănunte despre viața și cariera lui veți afla în emisiunile Dincolo de culise din 8 și 15 ianuarie, ora 20.

Monica Cengher