Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul "Symbol-Jean Lupu" în Satu Mare, de Ziua Națională

Publicat: luni, 28 Noiembrie 2022 , ora 10.19

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, dirijat de Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu Stoian, va susține cel de-al treilea concert vocal-simfonic din cadrul Turneului Național ,,Muzica pentru copii în filmul românesc".

Programul extrem de atractiv conține fragmente muzicale aparținând filmelor ,,Veronica" și ,,Mama" , ale căror orchestrații au fost realizate în colaborare cu maeștrii Ioan Dobrinescu, pentru ,,Veronica" și Eugen Dan Drăgoi, pentru ,,Mama".

Evenimentul are menirea de a readuce publicului o parte din bijuteriile muzicale românești, în scopul promovării spiritului național:

"Până la ora actuală s-a tot pus în valoare muzica de film pentru copii din renumitele filme Disney, noi venim cu acest repertoriu din dorința de a deschide apetitul tinerelor generații pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă va fi un prilej de evadare în copilărie și, totodată, de savurare a muzicii bune", ne spune doamna dirijor Luminița Guțanu Stoian.

Debutul proiectului ,,Muzica pentru copii în filmul românesc" a avut loc în data de 21 octombrie la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, alături de orchestra filarmonicii, dirijată de maestrul Remus Grama, iar în 29 noiembrie 2022 s-a desfășurat concertul cu numărul doi al proiectului, la Filarmonica de Stat Oradea, alături de orchestra filarmonicii, dirijor Romeo Rîmbu. În continuare, concertele vocal-simfonice vor fi susținute la filarmonicile din țară (Craiova, Brașov, Chișinău, București etc.), dar și la Teatrul Național de Operă și Operetă ,,Nae Leonard" din Galați, Opera Naționala din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă din Iași.

Evenimentul va avea loc joi, 1 Decembrie, la Filarmonica ,,Dinu Lipatti" din Satu Mare, ora 19:00, alături de orchestra filarmonicii aflată sub bagheta dirijorală a maestrului Ștefan Novak.

Intrarea este liberă!

ITINERAR decembrie-ianuarie:

●13 ianuarie 2023, ora 19.00- Filarmonica Oltenia din Craiova;

●15 ianuarie 2023, ora 19.00- Filarmonica Brasov;

●22 ianuarie 2023, ora 18.30- Teatrul National de Opera si Opereta " Nae Leonard" din Galati.