Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Valentina Naforniță, invitată pe scena Operei Naționale București, în spectacolul "Nunta lui Figaro"

Publicat: vineri, 18 Noiembrie 2022 , ora 14.08

Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă publicului spectacolul "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. În rolul Contesei, invitata specială a serii va fi soprana Valentina Naforniță. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Cristian Spătaru, tot în calitate de invitat al operei bucureștene.

Născută în Republica Moldova, una dintre cele mai talentate tinere soprane reprezentante ale școlii românești de canto, Valentina Naforniță a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea profesoarelor Maria Slătinaru-Nistor și Eleonora Enăchescu.

Posesoarea unei voci cu un timbru deosebit, Valentina Naforniță s-a remarcat la concursuri naționale și internaționale de marcă unde a cucerit premii importante precum "BBC Cardiff Singer of the World" (este cea mai tânără câștigătoare a trofeului), Concursul internațional "Haricleea Darclee" sau "The Young Opera Singers of Europe", care i-au adus recunoașterea internațională și șansa de a fi angajată a Operei de Stat din Viena și colaboratoare la unele dintre cele mai prestigioase teatre lirice europene precum Teatro alla Scala din Milano sau Opera de Stat din Berlin.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart. Intriga este atât de bine construitã încât din acțiunile personajelor nu putem bãnui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, așa cum se cuvine unei comedii bine realizate.