Arhivă : Agenda de concert Înapoi

De Ziua Copilului, scenă deschisă la Sala Radio

Publicat: joi, 26 Mai 2022 , ora 11.59

Concertul Zâmbet și Soare, susținut de Corul de Copii Radio și atelierul de benzi desenate Radio-Prichindel și Pisica Pătrată desenează poveștile copilăriei sunt cele două evenimente prin care Radio România sărbătorește, împreună cu cei mici, Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 Iunie, la Sala Radio, care devine astfel, pentru o zi, un spațiu prietenos al artelor, jocului și dialogului.

Vă invităm, de la ora 15:00, în Foaierul Sălii Radio din strada General Berthelot, 60-64, la un atelier dedicat tehnicii de realizare a benzilor desenate. Evenimentul Radio-Prichindel și Pisica Pătrată desenează poveștile copilăriei este realizat de Editura Casa Radio.

Coordonatorul Colecției Radio-Prichindel, graficianul Alexandru Ciubotariu - Ciubi aka Pisica Pătrată, îi va avea ca ucenici, în cadrul atelierului de benzi desenate, pe elevii talentați ai Școlii Gimnaziale nr. 194 "Marin Sorescu" și ai Școlii Metropolitane ARC din capitală.

Sursele de inspirație ale micilor artiști vor fi audiobookurile din Colecția Radio-Prichindel a Editurii Casa Radio, ce prezintă copiilor povești celebre din patrimoniul național și universal: Greuceanu, Povestea porcului, Alice în Țara Minunilor, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul, Ali Baba și cei 40 de hoți sunt doar câteva dintre titlurile propuse copiilor. Editura Casa Radio oferă astfel atât banda desenată, ușor de parcurs de către cititorii începători, cât și transpunerea audio pe CD a scenariului radiofonic cu vocile de aur ale teatrului românesc.

La ora 17:00 va avea loc concertul Zâmbet și Soare, susținut de Corul de Copii Radio, dirijat de Răzvan Rădos, cu Magdalena Faur la pian și cu participarea actorilor Ana Maria Ivan și Vlad Benescu. Invitați în spectacol: Alexandru Anastasiu și Liviu Ofițeru.

Intrarea este liberă pentru copii, părinți și bunici, în limita locurilor disponibile.