Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Madrigal va cânta în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare

Publicat: luni, 23 Mai 2022 , ora 13.00

Joi, 26 mai, de la ora 20:00, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" va susține la Filarmonica din Craiova spectacolul "Shakespeare - Sunet și Cuvânt", în cadrul ediției a XIII-a a Festivalului Internațional Shakespeare.

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu va participa în premieră la evenimentul cultural craiovean cu un spectacol dedicat artei epocii elisabetane, în care îl va avea ca invitat special pe actorul Emil Boroghină, fondatorul festivalului în 1994.

"La invitația organizatorilor am pregătit pentru această ediție a festivalului un spectacol-concept care gravitează în jurul personalității artistice si vieții lui William Shakespeare. Mai mult decât atât, am urmărit influențele creației shakespeariene asupra creatorilor din toate timpurile. Atmosfera exuberantă a renașterii în muzică reprezintă o parte importantă a semnăturii sonore a Madrigalului așa că, alături de sonetele interpretate de actorul Emil Boroghină, vă invităm să îl descoperiți pe Shakespeare un pic altfel, prin muzică și lumină" - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" și regizorul spectacolului.

Conducerea muzicală a spectacolului "Shakespeare - Sunet și Cuvânt" este semnată de Anna Ungureanu, care a ales un program muzical structurat în două momente. În prima parte, epoca elisabetană va fi ilustrată de madrigale compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler, Thomas Weelkes sau Francis Pilkington. În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări ce au la bază celebrele sonete shakespeariene, muzici compuse de creatori contemporani, precum Emma Lou Diemer sau Daniel Hellden.

"Întreaga operă a lui Shakespeare este mai mult decât relevantă în orice context cultural sau uman. Ne bucurăm așadar că avem oportunitatea să îl omagiem, într-un periplu muzical simbolic, care creează un arc sonor între două perioade absolut superbe, Renașterea Europeană și Modernismul" - Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Ca un omagiu adus perioadei shakespeariene, în prima parte a evenimentului Corul Madrigal va cânta în faimoasele sale costume renascentiste, iar în partea a doua va aduce pe scenă seria de costume de epocă semnate pentru ansamblu de Doina Levintza.

Biletele la spectacol sunt disponibile pe platfoma online a Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova.