Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul de Copii Radio prezintă un concert emoționant la Sala Radio: "Prayer"

Publicat: marți, 3 Mai 2022 , ora 12.31


Cu gândul încă la sărbătorile pascale, sâmbătă, 7 mai 2022 (de la 19.00), Corul de Copii Radio ne invită la primul său concert derulat la Sala Radio, după ridicarea restricțiilor pandemice, o frumoasă călătorie prin muzica tradițiilor creștine. Sugestiv intitulat "PRAYER" ("Rugăciune"), evenimentul este inițiat de dirijorul ansamblului - RĂZVAN RĂDOS, care declară despre concertul de la Sala Radio:

"Spectacolul Prayer conține muzică sacră din patrimoniul universal al creștinătății și invită publicul într-o frumoasă și profundă călătorie spirituală. Îmbinarea stilurilor generate de marile centre religioase ale lumii creștine face ca fiecare moment să transmită prin noi mijloace expresive mesajul sacrului. Elementele de mișcare și efectele multimedia vor fi prezente pentru a spori intensitatea fiecărui moment. Într-o perioadă încă apăsată de recentele crize sanitare și politice, membrii Corului de Copii Radio, de această dată <mesageri ai Cerului>, vor aduce pe scena Sălii Radio binecuvântări și vor pleda, prin arta lor, în favoarea luminii, a bucuriei și a păcii."

Concertul a fost pregătit cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR și propune publicului lucrări ca "Jesus bleibet meine Freude", "Tatăl Nostru" sau "Cantique" (de Jean Racine), semnate de compozitori precum Johann Sebastian Bach, Dragoș Alexandrescu și Gabriel Fauré.

Invitați speciali ai serii vor fi percuționistul ALEXANDRU ANASTASIU, sopranele RAMONA MARDARE, GEORGIANA SIMONOV, CODRUȚA POȘCHINĂ și organistul EDUARD ANTAL.

Un adevărat ambasador cultural al României peste hotare și o "pepinieră" de talente pentru scenele muzicale din România, Corul de Copii Radio a aniversat 75 de ani de existență în 2020. Activitatea curentă susținută de ansamblul Radio România înseamnă spectacole de muzică, dans, proiecții video etc. - prezentate pe scena Sălii Radio - înregistrarea periodică a unor albume realizate de Editura Casa Radio și participări la evenimente de prestigiu, cum ar fi evoluția pe scena Festivalului Internațional "George Enescu".

Creat în 1945, Corul de Copii Radio este o adevărată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Aici au făcut primii pași în cariera artistică Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu și mulți alții. Fondatorul corului, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica, Eugenia Văcărescu Necula, Voicu Popescu și astăzi Răzvan Rădos, au contribuit decisiv la parcursul artistic al ansamblului.

În 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat - alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume - în finala de la Munchen a uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: LET THE PEOPLES SING. Concursul esteun apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union).

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA și Canada, au adus ansamblului Radio România distincții și premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de "AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE", acordat de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană.


Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.