Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert extraordinar Andrea de Vitis (Italia) în cadrul "The Guitar Lab"

Publicat: vineri, 1 Aprilie 2022 , ora 10.24

Unul dintre cei mai apreciați și titrați chitariști italieni, Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forța expresivă, dublată de o cunoaștere apropiată de perfecțiune a resurselor tehnice ale instrumentului, revine la București cu un concert extraordinar în cadrul proiectului "The Guitar Lab", desfășurat de Asociația Culturală Kitharalogos în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică. Duminică, 10 aprilie, începând cu ora 19:30, în Sala de concerte "George Enescu" a UNMB, muzicianul italian va încânta din nou publicul meloman cu lucrări de Alexandre Tansman, Mario Castelnuovo-Tedesco, Johann Sebastian Bach și Tristan Murail.

Laboratorul de creație interpretativă, componistică și muzicologică "The Guitar Lab" va mai cuprinde:

- cursuri intensive pentru 6 dintre cei mai buni tineri chitariști români sub 26 de ani, selecționați în urma unui apel național (6-8 aprilie); doi dintre aceștia vor cînta în deschiderea concertului maestrului italian;

- conferința cu tema "Homenaje pour le tombeau de Debussy" de Manuel de Falla, urmată de o discuție liberă cu publicul prezent (9 aprilie).

Tinerii chitariști români se pot înscrie pe site-ul www.guitarlab.ro, iar cei 6 interpreți selecționați vor aprofunda timp de 3 zile repertoriul ales; proiectul urmărește unul dintre obiectivele fundamentale ale asociației, și anume sprijinirea și dezvoltarea carierei tinerilor instrumentiști prin interacțiunea cu maeștri ai instrumentului de pe întreg mapamondul.

Proiectul Kitharalogos mai cuprinde două concursuri, unul internațional, "The Guitar Lab International Competition - Discovering Romanian Contemporary Music", dedicat chitariștilor născuți după 1.01.1992, cu finala în octombrie, la București, iar celălalt, un eveniment de tradiție organizat sub egida UNMB, Concursul de compoziție "Ștefan Niculescu", dedicat studenților compozitori, care anul acesta are ca temă ansamblul flaut-chitară.

Accesul la toate evenimentele proiectului este liber; pentru concertele de la UNMB, este necesară rezervarea printr-un email la: kitharalogos@gmail.com.

Mai multe detalii pe: www.guitarlab.ro, https://www.facebook.com/TheGuitarLab.Kitharalogos/ ,

www.facebook.com/kitharalogos .

Concertele vor putea fi urmărite și online, pe pagina de youtube a asociației:

https://www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos .