Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Don Carlo" și Concertul Aniversar "Nelly Miricioiu", pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 28 Martie 2022 , ora 8.55

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți două evenimente deosebite pe scena Operei Naționale București: spectacolul de operă "Don Carlo" de G. Verdi și Concertul Aniversar "Nelly Miricioiu 70".

Miercuri, 30 martie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă "Don Carlo" de Verdi, în regia lui Mario De Carlo, spectacol care se menține permanent în repertoriul nostru cu foarte mare succes, datorat interpretărilor de referință atât ale artiștilor noștri cât și a invitațiilor numeroși. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În rolul nobil și interesant al lui Rodrigo, marchese di Posa, publicul va avea prilejul să admire interpretarea baritonului român Șerban Vasile în calitate de invitat, artist cu deosebite calități care s-a afirmat într-o prestigioasă carieră internațională în importante teatre europene. Alături de artistul invitat, din distribuție vor face parte, în respectivele roluri, Liviu Indricău (Don Carlo, debut), Bianca Mărgean (Elisabetta de Valois), Ion Dimieru (FilippoII), Mihaela Ișpan (Principessa Eboli, debut), Marius Boloș (Grande Inquisitore), Iustinian Zetea (Il Frate), Cristina Eremia (Tebaldo), Andrei Lazăr (Conte di Lerma), Mihaela Stanciu (Una voce dal cielo).

Joi, 31 martie, ora 18:30, vă așteptăm la Concertul Aniversar "Nelly Miricioiu 70". Publicul spectator va avea din nou ocazia să o admire pe celebra soprană de renume mondial, Nelly Miricioiu, chiar în seara zilei sale de naștere jubiliare și pe care Opera Națională din București a dorit să o sărbătorească împreună cu publicul român. Alături de marea artistă, vor fi prezenți în interpretări de referință din repertoriul universal, tenorul de prestigiu internațional Gregory Kunde și valoroșii soliști ai teatrului nostru, soprana Marta Sandu Ofrim și tenorul Daniel Magdal. La pupitrul dirijoral, tot în calitate de invitat, se va afla marele dirijor Giuliano Carella, iar maeștrii de cor Daniel Jinga și Adrian Ionescu au pregătit participarea ansamblului coral din cadrul programului. Conceptul regizoral poartă semnătura lui Rareș Zaharia, iar prezentatorul serii va fi Andrei Lazăr. Vor participa Orchestra și a Corul Operei Naționale București. Concertul se va desfășura Sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Nelly Miricioiueste una dintre marile soprane române afirmată într-o prestigioasă carieră internațională și remarcată prin extraordinara versatilitate cu care a interpretat un vast repertoriu de la Belcanto la Verism abordând compozitori italieni, germani, ruși și francezi. După debutul fulminant de la Covent Garden în rolul Nedda din "Pagliacci", în 1982, și după apariția de la Scala, în rolul Luciei din "Lucia di Lammermoor", Nelly Miricioiu a cântat în toate marile opere ale lumii, lucrând cu cei mai faimoși dirijori și regizori. S-a impus prin creații interpretative de neuitat în "Tosca" (rolul titular) de Puccini alături de marii tenori José Carreras, José Cura și Neil Schicoff dar și în "La Bohème" (Mimì) împreună cu Placido Domingo. În rolul titular din "La Traviata" de Verdi, interpretat încă de la începutul carierei și cu care a apărut pentru prima dată la Opera din București la 27 mai 1980 avându-i parteneri pe Octavian Naghiu și Nicolae Herlea, s-a bucurat de răsunătoare succese împărțite cu marii tenori Franco Bonisolli și Roberto Alagna. Cariera sa a avut parte de un bogat program concertistic, dar și de o prodigioasă activitate de mentorat în cadrul Programului "Jette Parker" pentru tineri artiști al Royal Opera House.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.