Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Masterclass susținut de soprana Nelly Miricioiu la Opera Națională București

Publicat: miercuri, 2 Martie 2022 , ora 12.51

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară "Opera 100" și organizează în perioada 2-6 aprilie 2022 Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu "Belcanto Gala", în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

Perioada de înscriere pentru participanți este 2-25 martie 2022, la adresa de e-mail: onb.masterclass@gmail.com. Participarea este deschisă tuturor cântăreților de operă și studenților de specialitate și este fără limită de vârstă. Mai multe detalii referitoare la regulamentul de participare puteți regăsi în link-ul: https://operanb.ro/masterclass-nelly-miricioiu/

Nelly Miricioiu este una dintre marile soprane române afirmată într-o prestigioasă carieră internațională și remarcată prin extraordinara versatilitate cu care a interpretat un vast repertoriu de la Belcanto la Verism abordând compozitori italieni, germani, ruși și francezi.

După debutul fulminant de la Covent Garden în rolul Nedda din "Pagliacci", în 1982, și după apariția de la Scala, în rolul Luciei din "Lucia di Lammermoor", Nelly Miriciou a cântat în toate marile opere ale lumii, lucrând cu cei mai faimoși dirijori și regizori. S-a impus prin creații interpretative de neuitat în "Tosca" (rolul titular) de Puccini alături de marii tenori José Carreras, José Cura și Neil Schicoff dar și în "La Bohème" (Mimì) împreună cu Placido Domingo. În rolul titular din "La Traviata" de Verdi, interpretat încă de la începutul carierei și cu care a apărut pentru prima dată la Opera din București la 27 mai 1980 avându-i parteneri pe Octavian Naghiu și Nicolae Herlea, s-a bucurat de răsunătoare succese împărțite cu marii tenori Franco Bonisolli și Roberto Alagna. Cariera sa a avut parte de un bogat program concertistic, dar și de o prodigioasă activitate de mentorat în cadrul Programului "Jette Parker" pentru tineri artiști al Royal Opera House.