Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Start înscrieri la "The Guitar Lab"

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 9.28


Începând cu data de 1 martie, se deschid înscrierile pentru sesiunile "The Guitar Lab" (www.guitarlab.ro), un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, laborator de creație interpretativă, componistică și muzicologică care aduce la București și Biertan, jud. Sibiu, câțiva dintre cei mai importanți interpreți și pedagogi din lumea chitarei clasice. Italianul Andrea de Vitis, brazilienii Gustavo Costa și Joao Carlos Victor, belgianul Johan Fostier, muzicieni foarte apreciați pe plan internațional, vor veni în România în perioada aprilie-octombrie 2022 pentru:

- 4 sesiuni de cursuri intensive (3 zile / 6 ore pe zi / 6 interpreți la fiecare sesiune) pentru cei mai buni chitariști români sub 26 de ani, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București și a Academiei ICon Arts Transilvania 2022; înscrierile se fac pe www.guitarlab.ro, iar mentorii invitați vor alege cei 6 chitariști pentru fiecare sesiune;

- conferințe / workshop-uri pe teme muzical-chitaristice, urmate de discuții libere cu publicul prezent;

- concerte extraordinare care se vor desfășura în Sala de concerte "George Enescu" a UNMB și Sala Thalia de la Sibiu, în deschiderea cărora vor cînta 2 cursanți aleși de mentor.

Proiectul urmărește unul dintre obiectivele fundamentale ale asociației, și anume sprijinirea și dezvoltarea carierei tinerilor instrumentiști prin interacțiunea cu maeștri ai instrumentului de pe întreg mapamondul.

Proiectul Kitharalogos mai cuprinde două concursuri: unul internațional, "The Guitar Lab International Competition - Discovering Romanian Contemporary Music", dedicat chitariștilor născuți după 1.01.1992, cu finala în octombrie, la București, iar celălalt, un eveniment de tradiție organizat sub egida UNMB, Concursul de compoziție "Ștefan Niculescu", dedicat studenților compozitori, care anul acesta are ca temă ansamblul flaut-chitară.

Accesul la toate evenimentele proiectului este liber; pentru concertele de la UNMB, este necesară rezervarea printr-un email la: kitharalogos@gmail.com.

Mai multe detalii pe: www.guitarlab.ro, https://www.facebook.com/TheGuitarLab.Kitharalogos/ , www.facebook.com/kitharalogos .

Concertele vor putea fi urmărite și online, pe pagina de youtube a asociației:

https://www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos.